(0532) 174 13 24 info@polsanbilisim.com

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Çözümleri

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Çözümleri Nedir?

Bulut veri yedekleme (depolama), önemli verileri, dosyaları ve diğer bilgileri güvenli bir fiziksel sunucuya kaydetmek için kullanılan ve genellikle tesis dışı bir üçüncü taraf sağlayıcı veya şirket içi bir yönetici tarafından yönetilen sanal bir alandır.

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Çözümlerimiz

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Blok Depolama

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Nesne Depolama

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Özel bulut depolama

Bulut Veri Yedekleme

Soğuk Arşiv

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Birim Yedekleme

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Hibrit bulut depolama

Web Tasarım Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Şanlıurfa

Bulut Arşivi

Bulut Veri Yedekleme (Depolama)

Yerel Blok Depolama

Birim Anlık Görüntüsü

Örnek Yedekleme

Üçüncü Taraf Depolama Çözümleri

Popüler üçüncü taraf Bulut veri yedekleme (depolama) çözümü örnekleri arasında Google, Dropbox ve Microsoft OneDrive (bireyler veya küçük işletmeler için) veya Microsoft Azure (daha büyük kuruluşlar için) yer alır. Bununla birlikte diğer bulut bilişim biçimleri gibi, genel, özel ve hibrit modeller de dahil olmak üzere aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla altyapı vardır.

Sağlam Tesis Dışı Veri Merkezleri

Bulut yedekleme (depolama), yerel depolama cihazlarının işlevselliğini taklit ederek çeşitli içerik türlerini istediğiniz zaman sanal bir ortamdan kaydetmenize veya bunlara erişmenize olanak tanır. Buluta yüklenen her türlü bilgi, tesis dışındaki sağlam veri merkezlerinde uzaktan depolanır. Kullanıcılar verileri bulut sunucularına kaydettiklerinde, bu bilgiler bir ücret karşılığında yönetici üçüncü taraf sağlayıcının sorumluluğuna geçer. 

Sınırsız Depolama

Ana kullanıcılar ve kuruluşlar, çalışmalarını ve diğer verilerini kaydetmek için genellikle kendi depolama alanı ağlarını (SAN’lar) oluşturup yönetiyorlardı.

Bu depolama alanı maksimuma ulaştığında, tüm ek veriler kaydedilecek veya harici depolama aygıtlarına aktarılacaktı.

Depolama talepleri arttıkça daha fazla sunucu veya altyapı eklemek gerekli hale geldi. Dolayısıyla Bulut ile sınırsız depolama alanına sahip olabileceksiniz.

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Nasıl Çalışır?

Bulut yedekleme (depolama) hem esnek hem de ölçeklenebilir bir çözüm sunmaktadır. Bireylerin, kuruluşların ve işletmelerin dijital varlıklarını daha kolay saklamasına ve yönetmesine olanak tanımaktadır.

Çoğu kuruluş, hem genel bulutta, hem şirket içi hem de uçta bulut modeli kaynaklarından yararlanan hibrit bir bulut modeliyle çalışır. 

Saklanan verilere erişmek için kullanıcılar, güvenli oturum açma kimlik bilgileri aracılığıyla kimliklerini doğrular. Kurulduktan sonra verilerini alabilir, değiştirebilir veya silebilirler. Bulut hizmetleri veri şifreleme, yedekleme ve kurtarma gibi özellikler sunar.

Ölçeklenebilirlik, bulut depolamanın birincil avantajıdır. Kuruluşlar, veri ihtiyaçları arttıkça bulut depolama tedarikçisinden daha fazla kaynak ayırarak depolama kapasitelerini hızlı bir şekilde ölçeklendirebilirler. 

Bulut Veri Yedekleme
Bulut Veri Yedekleme

Bulut Veri Depolama Kapsamlı Çözümler

Bazen saklamanız gereken veri türüne ve ne için kullanıldığına bağlı kısıtlamalar olabilir. Bu nedenle uyarlanmış bir çözüm gerekmektedir.

İster bir nesne depolama çözümüne, blok depolamaya, uzun vadeli bir arşivleme alanına veya Genel Bulut birimleri ve örnekleri için bir yedekleme çözümüne ihtiyacınız olsun, Polsan Bilişim tüm ihtiyaçlarınıza uygun bulut depolama çözümleri sunar. Bulut depolama çözümlerimiz olağanüstü performans, güvenlik ve veri koruması sunmaktadır. Bu da onları profesyonel bulut depolama için mükemmel kılar.

Polsan Bilişim Hizmetleri, verileriniz üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlamak için geri döndürülebilirliği garanti etmektedir. Böylelikle verilerinizi istediğiniz zaman herhangi bir sorun yaşamadan kurtarabilirsiniz.

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Faydaları Nelerdir?

Ana avantajlarından ilki kullanılabilirlik ve erişilebilirlikle ilgilidir. İnternet bağlantınız ile veri merkezlerinde online olarak saklanan dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.

İşletmeniz için bir Bulut Yedekleme hizmeti seçmeden önce, sağlanan hizmetin maksimum güvenlik sağladığından emin olmanız önemlidir.

Bulut Veri Yedekleme (Depolama), dahili giderlerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. 

Tüm seçenekleri, dosyanızı diğer kullanıcılarla paylaşmanıza yardımcı olan dosya paylaşım özellikleri sağlar.

Bulut Yedekleme (Depolama) hizmetleri sisteminizde sabit disk gibi çalışır.

Aynı bulut ortamında birden fazla kullanıcı ilişkilendirilebilir. Birden fazla kullanıcı ortak bir dosya üzerinde işbirliği yapabilir.

Senkronizasyon ile verilerini istediğiniz herhangi bir cihazla senkronize edebilirsiniz.

Verilerinize erişmek veya verileri görüntülemek için bir sabit diske veya flash sürücüye ihtiyacınız yoktur; her şey çevrimiçi olarak yapılır.

Mevcut depolama planı yeterli değilse hizmet planını yükseltebilirsiniz. Üstelik hiçbir veriyi bir yerden başka bir yere taşımanıza gerek kalmayacaktır.

Hem iş sürekliliği hem de felaket kurtarma açısından en iyi çözüm olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda bir felaket kurtarma veri merkezi çalıştırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 

Bulut Veri Yedekleme (Depolama) Verilerinizi Güvende Tutmanın Modern Yolu

Her an her yerden erişebilir, hassas verilerinizi kaybetme riskini azaltabilirsiniz.

Çalışma saatleri

Polsan Bilişim, Yazılım ve Güvenlik Sistemleri